BUBAMARA NOVOSTI

NOVOSTI I DOGAĐANJA U VRTIĆU

Projekt "Say hello to the world" međunarodni je projekt unutar kojeg se djeca u vrtićima i školama međusobno povezuju preko video mreže. Na taj način djeca imaju priliku vidjeti se uživo, komunicirati, naučiti strane riječi. Veliki naglasak je na upoznavanju različitih kultura, običaja, načina života. Djeca mogu jedna drugima pokazati kako se igraju, kakve pjesme pjevaju, u kakvom okruženju žive, kakvu hranu jedu, kakav jezik govore.

 U projekt je bila uključena starija odgojno obrazovna skupina "Pčelice"iz dječjeg vrtića Bubamara. Vrtić partner bio je  dječji vrtić "Vyturelis", mjesto Panevežys u Litvi, skupina "Riešutine".  Prva javljanja realizirana su u studenom. 

Djeca su naučila važnosti o Litvi, koje su njene osobitosti, naučila su pozdraviti na litvanskom i sve su to prikazala na plakatu.

Javljanja su uslijedila svaki mjesec ovisno o mogućnostima i obvezama nas i vrtića partnera iz Litve.

U svakom javljanju nastojali smo prezentirati prijateljima aktivnosti koje smo provodili za svaki prst i svaku etapu projekta.

Naučili smo nove riječi na litvanskom jezik , a isto tako smo i mi njih naučili neke riječi na hrvatskom jeziku.

Također sve provedene aktivnosti redovito smo izlagali u prostoru vrtića i pokazali ih našim prijateljima tjekom video javljanja. Upoznali smo njihov vrtić i neke od zaposlenika, kao i oni naše, razmjenjivali pokretne igre i pjesmice te dogovorili posjet Litvi u koliko budemo u mogućnosti.

 U svibnju smo završili sa svim aktivnostima te se pozdravili s našim prijateljima do nekog novog druženja. Danas je naš vrtić ponosni nositelj naziva "Tolerantan vrtić".

File (2)
File 1
IMG 20190827 120421
IMG 20190827 120553
file (3)